Írások

ZP II.

ZP? II.? Ammeg mi? Zöld Pokol, Zenés Péntek, Zelirium Premens? Nem, nem! Segítek! Zagyva Party. Bár nem jártatok túl messze az igazságtól.

Összpontosítás

Összpontosítás

Megértük a második évadot. Bár a tavalyi versenyből, és az azt megelőző buliból kiindulva minden nagyképűség nélkül állíthatom, hogy lincselés lett volna a vége, ha idén nem rendezünk. Áprilisban szerettük volna. Bár akkor nagy volt a víz, havas volt a gát és a belügy küldte az sms-t minden rendes adófizető legyesnek hogy: Segítünk! Ne menjen Rékasra! Mindenki maradjon a légykötő satujánál, ha elfogy a dubbing-ja menjen át a szomszédba!!! Szóval megtréfált minket ismét az időjárás.  Bár ha belegondolok, idén nyáron sem volt másképp, csak más kicsit más dimenzióban.

Esélyegyenlőség

Esélyegyenlőség

Na de, hogy valamiről írjak is, és ne csak a biteket foglaljam a drága tárhelyen, inkább röviden beszámolnék.

Lassan gyűltek az artzok a központban péntek estére. Öröm, hogy a tavalyi brigád kilencven százaléka ismét tiszteletét tette nálunk. A maradék tízet pedig frissen kezdett, valamint öreg és nevezetes legyesek tették ki, kiket mostanában sajnos egyre ritkábban látni ilyen megmérettetéseken. Nagykanizsától Berettyóújfaluig ott volt apraja nagyja ennek a maroknyi Magyar magnak.

Mindenki nagy várakozásokkal, és egy zsugornyi másfeles bubis vízzel tekintett a holnapi nap elé. Ismét a Gulyás Band volt az este fénypontja, valamint a már hagyományyá lett legyes örömzene, minek nagy részét Katica elvtárssal, minimális muzikális gyakorlattal, de annál nagyobb lelkesedéssel adtunk elő dobon és gitáron. Lassan de biztosan elfáradtuk. Mindenki nyugovóra tért, és álmodott brutál jászokról, s az én kedvenc folyómról, a Zagyváról.

Gulyás Band

Gulyás Band Szolnok Punk

35C°-ot jósolt a meteoromókus. Idén sem kislányoknak való a ZP, de a reggeli megfáradt arcokon csillogó szemek égtek. Kisorsoltunk, felvezettünk, mély vízbe dobtunk mindenkit. Mindenkit, hisz mindenkinek ugyan olyan nehéz, agyalós,  és nem mellesleg komoly vegetációval benőtt pálya jutott giga halakkal. A napsütés és a kis víz kombója olyan növényzetet hozott létre, ami a gyakorlott műlegyes horgászt is tolatásra késztet. Ilyenkor a normális ember egy másik pályát keres. Kevésbé gazosat, könnyebben horgászhatót. De halasabbat!? Azt nehezen talál. Modjuk itt mindenkinek ez jutott. Mondjuk az esélyegyenlőség jegyében?! :D A welcome fly elfogyott, és a szárazlegyes dobozom is komolyan megsínylette a reggeli találgatást.

Prezentálás

Prezentálás

Dead drift

Dead drift

Tikkadás, kitartás

Tikkadás, kitartás

Az első forduló vége után, az ebédre bevonuló vert sereg, sebeit nyalogatva fogott hozzá az ebédhez. Egy jó kis zagyvai specialás, Chili con carne sikeredett. Igazi alföldi kaja. Nem is akárhogyan lett elkészítve. Eredeti receptúra alapján, kakaóval, fahéjjal, sörrel. Hatvan főre is elég lett volna, de harmincra is épp hogy kevés lett.  Madáné kitett magáért rendesen. A szárazlegyes dobozom ismételt kifosztása, és egy kis csendes pihenő után megkezdődött a pokoli futam második része.

Welcome Fly

Welcome Fly

A beszámolók alapján gigantikus halak volta a pályán. Na de nem egyszerű történet ám az augusztusi dzsungel  Zagyva. Tudni illik, a zagyvai jászkeszeg tiszta vízben rendkívül érzékeny a csalivezetésre, a prezentációra és az előke vastagságára. Na hát akkor. Próbáljon meg a drága olvasó egy háta mögött agyon gazos pályán egy hótra elázott száraz elk hair-t roll-al finoman prezentálni a sáson túli jászoknak ,dead drift-el csalit vezetni, harmincas előkét kívánó pályán tizenhatossal halat kivenni. Szóval estek halak, szépek és nagyok, balin is jász is. Bár korlátozott darabszámban.

Jászok a zöldben

Jászok a zöldben

Délután beálltam a sorba. Bár nem pecásként, de így is átéltem egy két nehéz pillanatot. Mara gépével dokumentáltam a majd negyven fokban az eseményeket. Hát nem volt egyszerű eset nem leesni a gátkoronáról. A hídról kifigyeltem jó pár gigantikus jászkeszeget, akik igazán fütyültek arra, hogy verseny van folyamatban, és a flyronman-ek épp őket szeretnék megfogni. Gájdolással és fotózással telt a nap hátralévő része. Örömmel konstatáltam ismét, hogy még mindig jó víz a Zagyva. Brutális jó víz, brutál nagy halakkal. Igaz, nem épp arra szolgál egy ilyen Zagyvás megmérettetés, hogy az épp frissen avanzsálódott műlegyes horgászok örömüket leljék a halfogás mennyekbe repítő érzésétől. Igazi megmérettetés, igazi legyeseknek. Itt a Zöld Pokol várt mindenkire. Nem félek kijelenteni. Aki itt halat tud fogni, az bárhol!

A délutáni forduló

A délutáni forduló

Zöldben

Zöldben

Szerelés

Szerelés

Elfáradtunk. Végignyomott mindenki 8 órát a rekkenő hőségben. A vert sereg  hulla fáradtan várta a végeredményt. Eszmét cseréltünk, anekdotáztunk, szentségeltünk, brutál halakról témáztunk. Hisz tudta mindenki hová jön s mire számíthat? Óriási bulira, óriási halakra, keresztbeverésre.

A dobogósok és a sapkások

A dobogósok és a sapkások

Jövőre ugyanitt! Örültem nektek!

Eredmények:

Egyéni:

  1. Gégény flájminátor Viktor
  2. Kathi László
  3. Németh István

Csapat:

  1. Ipoly Parti Bogarasok
  2. Bihari legyesek
  3. Nyálka Team

Legnagyobb hal:

  • Orcsik Tibor -  Balin- 59 cm

Támogatóink: